Κυριακή, Δεκεμβρίου 30, 2012

Burritos με μοσχαρίσιο κιμά

Υπέροχα Μεξικάνικα μπουρίτος. Δοκιμάστε την δικιά μου συνταγή με σαλάτα salsa, και κρέμα τυριού.
Υλικά για 5 burritos: 
5 tortillas αλευριού
400 γρμ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
250 γρμ. μαύρα, ή κόκκινα φασόλια, έτοιμα σε κονσέρβα
1/2 κουτ. γλ. κύμινο
λίγο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουτ. γλ. αλάτι
1 πατάτα ψημένη με τη φλούδα
2 μεξικάνικες πιπεριές jalapeno (χαλαπένιο), πράσινες, ψημένες,
(εναλλακτικά, 2 πιπεριές τσίλι, πράσινες)
** 3 κουτ. σ. σάλτσα enchilada** (προαιρετικά)
Σαλάτα salsa:
2 κούπες ψιλοκομμένο μαρούλι
1/2 κούπα ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά (γλυκιά)
1/2 κούπα κονσέρβα καλαμπόκι βρασμένο
2 κουτ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1/2 κούπα φρέσκια ντομάτα κομμένη σε μικρά κύβάκια
2 κουτ. σ. φρέσκο χυμό λάιμ
λίγο αλάτι

Κρέμα τυριού:
150 γρμ. κρέμα γάλακτος μαγειρικής, χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή.
2 κουταλιές γεμάτες της σούπας, κρέμα τυρί philadelphia, ή μασκαρπόνε.
ελάχιστο αλάτι
Δουλεύουμε λίγο  με το σύρμα το τυρί κρέμα με το αλάτι, να μαλακώσει. Το ενσωματώνουμε καλά με την κρέμα γάλακτος.
Οδηγίες: 
1. Ψήστε τις πατάτες και τις πιπεριές.
2. Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κρεμμύδι με το λάδι για 3 - 4 λεπτά. Ρίξτε τον κιμά, το κύμινο, το σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι, και τον ζωμό από τα φασόλια. Μαγειρέψτε το μέχρι να ψηθεί καλά ο κιμάς, ανακατεύοντας. Συμπληρώνετε όσο νερό χρειαστεί.
3. Ξεφλουδίστε, ξεσποριάστε, και ψιλοκόψτε τις πιπεριές τσίλι.
4. Αφαιρέστε την φλούδα από τις πατάτες και κόψτε τις σε κυβάκια.
5. Προσθέστε τις πιπεριές τσίλι, τις πατάτες, και τα φασόλια, μέσα στο κιμά. Συνεχίστε το βράσιμο σε μέτρια φωτιά, μέχρι να βράσουν οι πιπεριές.

Σαλάτα salsa:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά όλα τα λαχανικά με το χυμό λάιμ, και το αλάτι. Το σκεπάζουμε, και βάζουμε τη σαλάτα στο ψυγείο για 2 ώρες.
Ολοκλήρωση:
1. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνετε κάθε τορτίγια για να μαλακώσει. Ή τις βάζετε τυλιγμένες σε αλουμινόχαρτο, για 5-6 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 C. βαθμούς. Βάλτε την σε πιατέλα, ή στον πάγκο σας πάνω σε αλουμινόχαρτο, και βάλτε πάνω στην τορτίγια το 1/5 του κιμά, το 1/5 από τη σαλάτα salsa, και δύο καλές κουταλιές κρέμα τυριού. Τυλίξτε την τορτίγια, (σχέδιο 1 & 2) και... καλή σας όρεξη.
Tips:
Φτιάξτε τις δικές σας σπιτικές αγνές πίτες τορτίγια. (βλέπε συνταγή)
**Επίσης, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις πιπεριές τσίλι, με τρείς κουταλιές της σούπας σάλτσα enchilada.** (βλέπε συνταγή)
Επιλέξτε το τυρί που σας αρέσει για την κρέμα τυριού. Το philadelphia είναι λίγο ξινό, το μασκαρπόνε, γλυκό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF