Σάββατο, Μαρτίου 09, 2013

Ταραμοκεφτέδες

Υπέροχοι μυρωδάτοι ταραμοκεφτέδες, για την Καθαρά Δευτέρα, και όλη τη Σαρακοστή. Όπως τους έφτιαχνε η γιαγιά μου.. Ενδεικτική φώτο.

Υλικά:
200 γραμμάρια ταραμά, κατά προτίμηση άσπρο
3 φέτες μπαγιάτικο χωριάτικο ψωμί, (ψίχα)
2 μικρά κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
2 μικρά φρέσκα σκόρδα, αν δεν έχετε, 2 μέτριες σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
1 κουτ. σ.  μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σ. σέλινο ψιλοκομμένο
3-4 κουτ. σ. ελαιόλαδο
2 κουτ. γλ. χυμό λεμόνι
λίγο πιπέρι
ελαιόλαδο, και αλεύρι, για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
1. Βγάζουμε την κόρα από το ψωμί, και το τρίβουμε στο μούλτι.
2. Το βάζουμε σε ένα μπολ με τον ταραμά, και όλα τα υλικά, και ζυμώνουμε με το χέρι πολύ καλά να ομογενοποιηθούν. Αν είναι πάρα πολύ σφιχτή η ζύμη, προσθέτουμε λίγο νερό, ώστε να έχουμε μία επιθυμητή ζύμη, ώστε να πλάθεται.
3. Πλάθουμε σε μπαλάκια, "κεφτέδες", και τους αλευρώνουμε.
4. Τηγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Μόλις ροδίσουν γύρω-γύρω, τους τοποθετούμε σε πιατέλα με χαρτί κουζίνας, για να στραγγίξουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Print this page

Print Friendly and PDF